Welke folie heb je nodig om kleding te bedrukken?

Welke folie heb je nodig om kleding te bedrukken?

Heb jij een gaaf design die je op een T-shirt, hoodie, jas, tas, pet of zelfs op een broek wilt drukken of wil jij een eigen bedrijf beginnen of een fashion label beginnen?
 
Voordat je van start gaat is het handig om uit te zoeken wat je hiervoor nodig hebt. Één van de belangrijkste materialen die je hiervoor nodig hebt is de folie om de textiel te bedrukken. Welk materiaal wil je gaan bedrukken, wil je een meerkleurig design (flex in meerdere lagen over elkaar persen) of een enkelkleurig wil je een effen flex opdruk of misschien juist een glitter flex, metallic flex, twinkel flex, holografische flex, glow in the dark flex, stretch flex, reflecterende flex, flex met print, fluoriserende flex, uv-verkleurende flex, krijtbord flex, glanzende flex, matte flex, dikke flex, 3d puff flex, velvet feeling flock of stoffen opdruk (iron-on Fabrics)? De keuze is reuze en wellicht zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wij leggen uit welke folie je waarvoor kunt gebruiken. 

Welke folie heb je nodig om kleding te bedrukken?

Allereerst is het goed om te weten wat er bedoeld wordt met snijfolie of plotterfolie, niet iedere folie is namelijk geschikt om op textiel te drukken en van de speciale textielfolies is ook niet iedere folie geschikt voor iedere textiel soort. 
Met snijfolie of plotterfolie wordt iedere folie die je kunt snijden met een plotter bedoeld. Hierin heb je verschillende soorten waaronder zelfklevende vinyl (vaak aangeduid als permanente vinyl of stickerfolie), statische vinyl (vaak aangeduid als raamfolie of niet permanent vinyl) en HTV Heat Transfer Folie (vaak aangeduid als textielfolie, flexfolie, flex, flockfolie, flock of iron-on). 

Welke merken flex werken het fijnste?

Zoals de omschrijving van de soort folie al prijsgeeft heb je voor het bedrukken van textiel flexfolie nodig. Er zijn vele soorten flex folie, de een beter dan de andere maar de koplopers zijn Siser Flex, Stahl's cad-cut, TeckWrap, Chemica en Poli-Flex.

Goedkope flex, kwantiteit of kwaliteit. 

Op veel Chinese groothandel sites of bij de goedkopere warenhuizen zijn goedkope textielfolies te koop, vaak zijn deze folies dunner of minder rekbaar waardoor ze moeilijk te verwerken zijn, makkelijk scheuren, niet netjes aan de textiel hechten of loslaten in de was. Daarom is het belangrijk niet te gaan voor de goedkoopste flexfolie maar voor de beste kwaliteit.
Wij werken graag met de flexfolie van het merk Siser door de goede kwaliteit, duurzaamheid, makkelijke en vooral snelle verwerking. Siser maakt folies die makkelijk en snel te verwerken zijn, dit benadrukken ze met de easyweed serie. Met easyweed wordt letterlijk bedoeld dat de flex makkelijk te pellen is, ideaal wanneer je grote oplages wilt produceren. 

Welke soorten flex bied Siser HTV aan?

Siser bied een ruim assortiment aan flex folies aan, iedere soort met zijn eigen unieke eigenschappen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje. Liever een snel overzicht bij de hand? Hier kun je gratis een overzicht van de soorten flex in PDF formaat bestellen.

Schoolbord flex

Siser Blackboard™ is speciaal gemaakt om te beschrijven met krijt.
Het kan gemakkelijk en oneindig vaak worden gewassen en herschreven. Houd er rekening mee dat we op dit moment alleen het gebruik met standaard krijt aanbevelen. Andere tekenmedia, zoals krijtstiften, zijn niet officieel compatibel. Siser Blackboard is te gebruiken op katoen, polyester, performance wear, spandex en een katoen/polyester mix.

Brick & Brick Glossy & Brick 600 flex

Zeer dik PU plotter gesneden materiaal, met polyester achterkant.
Ondanks de uitstekende dikte biedt het materiaal gemakkelijk snijden, wieden en aanbrengen en een hoge was bestendigheid. Siser Brick is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Siser Brick kun je voorzien van een patroon door de speciale textuurvellen op de folie te leggen tijdens het persen

Easypatterns flex

Deze voorbedrukte, voor gemaskeerde patronen zijn eenvoudig te snijden, te wieden, aan te brengen - geen applicatietape nodig - en elimineren de noodzaak om meerdere kleuren in lagen te leggen. Siser Easypatterns is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Glitter flex

Siser Glitter is een heat transfer vinyl met een dikke kwaliteit glitters, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Schitterende en levendige kleuren, gebruiksgemak, toepassing in één stap, warme of koude peeling, betrouwbaarheid in kleurechtheid en was bestendigheid zijn de belangrijkste kenmerken die de Siser Glitter tot een van de meest favoriete producten op de markt maken. Siser Glitter is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Hi-5 turbo flex

Siser Hi-5 Turbo Flex is een heat transfer vinyl die speciaal ontworpen is om aan te brengen met een lage temperatuur en een korte perstijd. Toepassing bij lage temperaturen voorkomt ongewenste effecten zoals glans, vezelbeschadiging en afname of verlies van enkele van de specifieke kenmerken van het textiel. Siser Hi-5 is te gebruiken op katoen, polyester, katoen/polyester mix, elastaan (Spandex) en performance wear.

Holografische flex

Holografisch bevat kleurveranderende chips die het effect van diepte en dimensie creëren. Holografisch kan worden gesneden om er precies zo uit te zien als strass steentjes (hotfix), zonder het extra werk dat gepaard gaat met het aanbrengen van strass ontwerpen. Siser holografische flex is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.


Metaal flex

Siser® Metal Heat Transfer Vinyl heeft een gladde afwerking, zachte hand en een geborsteld / glanzend metalen uiterlijk dat met een vleugje magie kan worden gedragen! Het kan worden aangebracht met een strijkijzer voor thuis of een warmtepers. Siser Metaal flex is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Easyweed standaard flex

Siser P.S. Film standaard is een heat transfer vinyl met een zachte en zeer dunne afwerking, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. De eigenaardige compositie maakt het drukken in lagen van P.S. Film rechtstreeks op P.S. Film, of van Stripflock op P.S. Film mogelijk, waardoor een eindeloze mix van kleuren en effecten wordt geboden. Siser P.S. Film standaard is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Easyweed electric flex

Siser P.S. Electric is een heat transfer vinyl met een subtiel metallic effect. Siser P.S. Electric behoort tot de geliefde EasyWeed serie. Levendige kleuren, gebruiksgemak, toepassing in één stap, warme of koude peeling, betrouwbaarheid in kleurechtheid en was bestendigheid zijn de belangrijkste kenmerken die de Siser P.S. Film tot een van de meest favoriete producten op de markt maken. Siser P.S. Electric is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Easyweed extra nylon flex

Siser P.S. Film Extra is speciaal geformuleerd om te worden overgebracht op "moeilijk" textiel zoals nylon, leer, licht silicium behandelde kledingstukken (K-ways, sporttassen, paraplu's, trainingsjassen, enz.) Siser P.S. Film Extra is te gebruiken op polyester, nylon, leer en licht silicium behandelde kledingstukken.

Glow in the dark flex

Wit polyurethaan heat transfer vinyl dat oplicht in het donker. Siser P.S. Lumen snijd en pelt als de populaire P.S. Film Easyweed heat transfer vinyl. Ideaal voor het versieren van kostuums, vakantie-t-shirts of elk item dat in het donker moet opvallen. Laad het materiaal op door bloot te stellen aan zonlicht! Siser Lumen is te gebruiken op polyester, nylon, leer en licht silicium behandelde kledingstukken.

Metallic flex

Siser Metallic geeft jouw design een uniek spiegelend effect. Vanwege de unieke aard van het metalen oppervlak, wordt het niet aanbevolen voor zeer kleine details en meerlaagse toepassingen. Vermijd het buigen van de applicatie zodra deze is overgedragen. Siser Metallic is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Geperforeerde flex

Zeer dun materiaal, geschikt voor Cad-Cut® toepassingen.
De cirkelvormige perforatie maakt transpiratie mogelijk en geeft tegelijkertijd een decoratief, speciaal effect. Siser Perfor is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Easyweed stretch en eco-stretch flex

Siser P.S. Stretch is een heat transfer vinyl met een zachte en zeer dunne afwerking, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. De Siser P.S. Stretch heeft geweldige stretch-and-rebound eigenschappen waardoor deze zeer goed toe te passen is op rekbare stoffen. Siser P.S. Stretch is te gebruiken op katoen, polyester, katoen/polyester mix en elastaan (spandex).

Easyweed Sublistop / Subblok flex

Siser P.S. Subli Blok is speciaal ontworpen voor lage temperatuur overdrachten op polyester textiel gekleurd met sublimatie inkten. De speciale structuur en verwerking van het materiaal creëren een barrière voor de kleurstoffen, waardoor het "migratie" -effect wordt voorkomen en de oorspronkelijke kleur ongewijzigd blijft. Siser P.S. Subli Blok is te gebruiken op kleurstof gesublimeerde polyester stoffen.

Sparkel flex

Dit glanzende heat transfer vinyl heeft een gladde maar sprankelende afwerking en kan worden aangebracht op katoen / polyester. Verkrijgbaar in 15 oogverblindende kleuren, waaronder transparante en transparante glitterkleuren. Uitstekend geschikt voor meerlaagse toepassing. Siser Sparkle is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Velvet feeling flock

Op zoek naar een folie met een subtiel effect voor jouw project? De Flockfolie van Siser is precies wat je zoekt! Deze velvet feeling folie is super zacht en pluist niet. Siser Stripflock™ Pro is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Twinkel flex

Siser Twinkle Heat Transfer Vinyl bevat ingesloten glittervlokken voor een super glad gevoel! Wanneer Twinkle wordt blootgesteld aan direct licht, heeft het een verbazingwekkend reflecterend uiterlijk dat uw ontwerp een unieke glans zal geven! Siser Twinkel is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Reflecterende flex

De SUPERIOR Reflex HTV is een retroreflecterende flexfilm voor reflecterende belettering op T-shirts, veiligheidskleding, werkkleding, sport- en vrijetijdskleding, tassen, jassen, enz. Let op! Deze flex heeft een (bijna) niet klevende drager! Superior Reflex is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Vernice glanzende flex

PU-plotter gesneden heat seal materiaal met polyester achterkant. Het materiaal is erg dun en zorgt voor een gemakkelijke knip, onkruid en toepassing. Siser Vernice is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.

Videoflex

Siser meest populaire product voor plotter gesneden toepassingen, specifiek voor sportkleding decoratie. Vanwege zijn hoge ondoorzichtigheid en matte afwerking is het goed ingeburgerd in veel professionele sportcompetities. De speciale polyester ondersteuning geeft de beste precisie tijdens het snijden van de digitale plotter, terwijl de zachte hand zorgt voor zachtheid, zelfs na vele wasbeurten. Siser Vernice is te gebruiken op katoen, polyester en een katoen/polyester mix.
Terug naar blog